עציצים ועצי פרי במרפסת

השאלה: מה הדין של גידולים במרפסת ביתית בעציצים שבהם יש מערכת השקיה ודישון וחור קטן לניקוז המים בשמיטה ? הן לגבי הטיפול השותף בפרחים ובעצי המאכל ( קלמנטינה ולימון ) והן לגבי המשך דישון דרך המשאבה.... תודה רבה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ט"ז אלול תשפ"א 9:54

שלום

גידולים במרפסת (לא חצר בגובה הקרקע) נחשבים לגידולים בעציץ לא נקוב.

אך גם בעציץ לא נקוב שמונח בשטח פתוחאו המרפסת לא מקורת חלים דיני שמיטה.

אם המרפסת מקורת הרי נחשבים לעציץ לא נקוב הגדל בבית שאין חלים עליו דיני שמיטה (מ"מ אין לזרוע ולשתול בתוכו בשנת השמיטה אך שאר מלאכות מותרות ואין עליהם קדושת פירות שביעית )

פירוט המלאכות המותרות והאסורות  ניתו למצוא המדריך שמיטה לגן הנוי כאן

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי