עציצים וענפי קישוט בשמיטה

השאלה:

שלום וברכה. בחודש שבט נקיים אי"ה אירוע משפחתי. 1. האם מותר לקנות עציצי חרציות לצורך קישוט השולחנות? (הקנייה במשתלת קוקטייל הצמחים בירושלים). 2. האם מותר לקטוף ענפי שקדיה וענפים אחרים לצורך קישוט? 3. במידה והנ"ל מותר - כיצד לנהוג בעציצים ובענפים בתום האירוע?

התשובה

אגרונום יהודה הלר | י"ט טבת תשפ"ב 12:37

שלום וברכה ומזל טוב,

1. יש לבדוק שלמשתלה יש אישור כשרות (מצע מנותק או היתר מכירה), ואם השתילים המדוברים מגיעים ממשתלה אחרת לבדוק שגם לה אישור. (באתר המכון יש רשימה של משתלות שעשו היתר מכירה)

לכתחילה להעביר את העציצים מהמשתלה לאולם עטופים בניילון.

2. מותר לקטוף ענפים שאין עליהם חנטים של פירות למאכל או מעצי סרק ללא הגבלה. (לחתוך באופן שניכר שאין מטרה להועיל לעץ)

3. בסיום האירוע- עציצים או ענפים רגילים אין בהם קדושה וניתן לזרוק. ענף שמקובל לשימוש לתבלין או ריח (כגון הדסים או לואיזה) יש לשומרו מבזיון - ניתן להניח בפינת גזם או באזור שלא דורכים עליו עד שיתכלה מאליו.