עציצים בשמיטה

השאלה: בסד שלום לכם. א. בתי קבלה עציץ במתנה ולא ידוע האם נרכש במשתלה מפוקחת אם לאו. מה דינו? העציץ נועד לפרוח בתוך בית, אם כך האם ניתן לסמוך שגם במשתלה היה הוא בתוך הבית? (איני יודע אם הוא נקוב אם לאו.) ב. עציצי פרחים של נוי, ניתן לרכוש במשתלה לא מפוקחת? אם לאו, היכן אוכל למצוא משתלה מפוקחת בירושלים? תודה רבה, בברכה.

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ט"ז אדר ב תשפ"ב 23:03

לגבי העציץ שבתך קבלה, אפשר להמשיך לגדלו בבית.

אסור לרכוש עציצים של פרחי נוי במשתלה שאינה מפוקחת. אני מניח שיש בירושלים מספר משתלות מפוקחות, אינני יודע מהן.

בברכה

מוטי שומרון