עצי פרי במקום העבודה

השאלה:

במקום עבודתי יש גינה עם עצי פרי (רימון ולימון).
מה הדין לגבי קטיפת הפירות ושימוש בהם (פירות שביעית):
א. מצד הפקר הפירות (יש לציין שבשאר השנים קיבלנו אישור לקטוף מצד הבעלים).
ב. האם יש בעיה עם איסורי שמור ונעבד? מצד איסור "שמור" - הגינה לא נשמרה ולא נסגרה בדווקא בשנה זו יותר.
מצד "נעבד" - בוצעו בגינה פעולות גינון כלליות במהלך השנה כגון עידור, ניקוי וכו’ וכן השקיה.לא נראה שהפעולות בוצעו לפי הנחיות הלכתיות כלשהן אלא כרגיל.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

אפשר לקטוף פירות לתצרוכת פרטית, למרות שיתכן שהיה בו שמור ונעבד שהרי גדולי האחרונים (הרב קוק והחזו"א זצ"ל) הכריעו כשיטות הראשונים ששמור ונעבד לא אוסר את הפירות. על כן צריך לשמור קדושת שביעית בפירות ואין להפריש מהם תרו"מ.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי