התשובה
בס"ד
שלום וברכה
כל פרי מותר לקטוף אותו משעה שהגיע לעונת המעשרות. דהיינו הזמן המינימלי שראוי לאכילה, אפילו שהוא לא טעים כלל, וגם אפילו שהוא קשה, אבל מכיוון שאפשר כבר לאכול אותו (בלא תענוג) הרי זה כבר בודאי עונת המעשרות. לכן גם יש הבדל בין מקומות הגידול, וכן לא הצריכו לקטוף רק פרי בשל ביותר, אלא אפילו אם הוא רק ראוי בדוחק לאכילה אין בו איסור הפסד. לכן אם המנגו המדובר הוא כבר ראוי לאכילה, אפילו שהוא עדיין קשה (כפי שהתפוח הקטן הוא ראוי לאכילה, ואפשר לעשר ממנו ואין בו הפסד פירות שביעית) כך גם לעניין המנגו.
אבל אם איננו ראוי כלל, יש לחכות עד שיהא ניתן לאכילה אפילו בדוחק.
בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ