עלי קאת בשביעית - המשך

השאלה:

האם כבוד הרב סובר לדינא כמו החזו"א, שצריך בפועל שיאכלו הבהמות ולא מספיק שרק "ראוי", ולכן בקליפת תפוזים אין קדושת שביעית.  ולא כרב זצ"ל שמספיק שיהיה ראוי לבהמות, ולכן בקליפת תפוזים יש קדו"ש??

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'

זה לא דומה לקליפות תפוזים, שם זה רגיל, וזה חלק מהתחשיב של המגדלים. אבל בנידון עלים אלו אין כל רגילות לבעלי חיים לאוכלם, ואין מי שמגדל לצורך זה. אמנם זה שייך לדיון של דשא בקדושת שביעית, שבו הגר"מ אליהו זצ"ל החמיר שיש בו קדושת שביעית אבל רבים חלקו על כך.

שבוע טוב וחודש מבורך
בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי