עד מתי ניתן להרכיב קודם השמיטה

השאלה: שלום וברכה לרבנים, אודה לתשובתכם בעניין מועד אחרון להרכבת עץ פרי לפני שנת שמיטה?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ז תמוז תשפ"א 15:42

שלום

הרכבה בגובה פחות מטפח שמצריך למנות שנות ערלה מחדש יש להרכיב עד טו באב (כדי למנות שנות ערלה משנה השישית לשמיטה ולא משנת השמיטה)

הרכבה על עץ פרי בגובה מעל טפח יש להרכיב עד טו באלול (קליטה ארבע עשר יום קודם השמיטה)

הרכבה על גבי כנת סרק שהוא ממין עץ המאכל (שיש דעות שאין כאן בעיה כלאי הרכבה) שלא מנו לו שנות ערלה מעולם אפילו שההרכבה מעל טפח יש להרכיב עד טו באב שהרי יש למנות שנות ערלה מעכשיו.

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי