סוף שמיטת ירקות

השאלה:

האם הסתיימה השמיטה?
מתי מותר יהיה לקנות ירקות לא של שמיטה רגילים (באיזה תאריך), והאם יש כבר ירקות שמותר לקנות של אחרי השמיטה ואיזה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

יש כבר מעט ירקות שמניבים מזריעות שלאחר שביעית (חסה, צנונית, קישואים) ואותם אפשר לקנות כבר כעת בכל חנות. אולם רוב הירקות יותרו בחנוכה. מלבד ירקות שבודאי נלקטו בשביעית (בצל, דלעת, חזרת וכו') שבהם לא יותר עד תקופה מאוחרת יותר. אפשר להעזר בטבלאות שבסוף הספר קטיף שביעית. ברור שכל הפירות עד העונה הבאה הם בקדושת שביעית.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי