נענע שגדלה בשביעית ונלקטה לאחר שמיטה

השאלה: שלום, יש לי עציץ נענע. השתילה נעשתה בתנאים הבאים: הועבר גבעול נענע עם קצה השורש, שגדל פרא בין אבנים משתלבות. הגבעול ננעץ באדמה בתוך כד ללא סגור ללא חריצים מלא באדמה. האדמה בעציץ כבר שנתיים לפני השמיטה. מה הדין לגבי הנענע? האם יש לעקור אותה? אם לא, האם מותר השימוש בנענע? תודה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ג חשון תשע"ו 9:17

שלום

בנענע אין איסור ספיחין הואיל והוא שיח רב שנתי, ולכן אם הוא נלקט והועבר לעציץ לאחר השמיטה אין בגבעול זה קדושת שביעית (כי בירקות הולכים לפי שעת הלקיטה)ומותר לגדל את הנענע בעציץ