נענע פטרוזיליה

השאלה: שלום לרב, גינה שיש בה נענע ופטרוזיליה שגדלים בה מהשנה השישית, ראיתי שיש חילוק בטבלאות ביניהם שבנענע אין ספיחין ובפטרוזליה כן. אשמח להסבר הרב כדי להבין לעומק: - מהו שורש החילוק, לכאורה שניהם קיימים בגינה וממשיכים לצמוח שם ללא צורך בזריעה מחודשת? - לאחר שאוסרים בפטרוזיליה, האם העובדה שכבר קיימת בגינה מקלה לאכול ממנה לשיטת הר"ש כל שנת השמיטה או שהחשש שהיא זורעת את עצמה ואסור? ואם כן מתי חל האיסור אם לא קטפתי מהפטרוזיליה הקיימת? - לאחר שמקלים בנענע, האם גם למחמירים כרמב"ם בלקיטה תהיה מותרת, כי לא שייכת בספיחין כלל? תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ט' תשרי תשפ"ב 16:20

בס"ד

שלום וברכה

נענע הוא צמח רב שנתי ולכן אין בו ספיחין לעומת זאת פטרוזיליה איננה רב שנתית ולכן יש בה גזרת ספיחין.

אם היא נזרעה לפני שביעית אפשר לאכול ממנה בקדושת שביעית, כדעת הר"ש.

נענע אין בה ספיחין לכל השיטות.

גמר חתימה טובה