נטיעת קקטוס

השאלה: שלום יש לי כמה קקטוסים בגינה. אני מעוניין לעקור אותם ולנטוע אותם בעציץ בשמיטה. כיצד ניתן לעשות זאת בשנת שמיטה? האם מותר להשקות אותם כשהם במרפסת עם גג וקירות בגובה 1.50 מ?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ג תמוז תשפ"ב 13:05

בס"ד

שלום וברכה

הנטיעה בשביעית אסורה (להרבה פוסקים מדרבנן ויש אומרים שאפילו מדאורייתא). ולכן לא מומלץ לטעם מחדש בשביעית, אבל אם אין ברירה אפשר לעשות זאת תחת גג על גבי רצפה אטומה. ואז יש שהקלו לצורך.

אם הקקטוס יהיה חתחת גג ומעל רצפה אטומה אפשר להשקות בשביעית. אבל בכו"א כדאי לחשוב האם בתקופה זו (חודשיים לסוף השמיטה) ראוי לנטעת או לחכות עד ראש השנה הבאה ולאחר מכן אפשר לעשות הכל.

שבת שלום