נטיעה לפני השמיטה

השאלה: שלום לרב, בעזרת ה' לקראת השנה החדשה ,יש בכוונתי לשתול מטע אבוקדו,השתילים בוגרים בני שנתיים, שאלתי:מה סוף תאריך השתילה לשתילים בוגרים בני שנתיים? בברכה : דרורי יצחק

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י"ט תמוז תשפ"א 23:53

שלום וברכה

יש לחורר את השקיות בתחתיתן בשני חורים של 2.5 ס"מ קוטר, ולהניח את השקיות עם השתילים ישירות על הקרקע ללא חציצה, לפני כ"ט באב. אם השתילה מתבצעת באופן כזה שהגוש לא מתפורר, מותר לשתול עד ערב ראש השנה. אם יש לך ספק לגבי התפוררות הגושים, תקדים את השתילה לפני טו באב ולא תיכנס לספקות.

בברכה

מוטי שומרון