משמעות התאריך המוזכר בלוחות לעניין ספיחין

השאלה: שלום כבודכם: ביום שישי שעבר, ר"ח כסלו, הייתי באחד החנויות שתחת השגחת אוצר הארץ. שם ראיתי מלפפונים עם שלט שאמר שהם קדושת שביעית. אבל ראיתי שבלוח השמיטה שהאיסור ספיחין למלפפונים כבר התחיל בי"ד חשוון. אז השאילה שלי היא: האם אני יכול לקנות ירקות של קדושת שביעית בחנויות שתחת השגחת אוצר הארץ אף על פי שאיסור ספיחין כבר התחיל לירקות אילו? תודה פרץ

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ז' כסלו תשפ"ב 22:14

שלום

 ירקות אוצר בית דין שבאוצר הארץ נשתלו קודם השמיטה ואין עליהם איסור ספיחין.

התאריך המצויין בלוחות פירושו שמתאריך זה יכול להיות בשווקים ירקות ספיחין דהינו שנזרעו לאחר ראש השנה וכבר בשליהם ומשווקים בשוק.

אך כמובן יש ג"כ מלפפונים שנשתלו קודם השמיטה ונותנים פרי עדיין והם קדושים בקדושת שביעית ואין עליהם איסור ספיחין והם המשווקים באוצר הארץ.

 בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי