מעוניין להחיל שמיטת כספים על הלוואה מה עלי לעשות?

השאלה: שלום, רציתי לשאול-יש אדם שחייב לי סכום כסף מסוים. מועד הפירעון כבר עבר. אני מעוניין להחיל שמיטת כספים על חוב זה. האם יש משהו מיוחד שעליי לעשות? תודה רבה! יועד

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י' אלול תשע"ה 10:57

בס"ד

שלום

כדי שעל הלואה זו יכול דיני שמיטת כספים, יש להוסיף בשטר הפרוזבול שתכתוב בכט אלול, הערה שהפרוזבול לא יכול על הלוואה זו. כדוגמת התוספת שיש בשטר הפרוזבול שנכתב למלווים לקרן "נדיבי ארץ"  ומעוניינים שהלוואתם תישמט בסוף שנת השמיטה . ע"מ לראות דוגמת שטר פרוזבול זה לחץ כאן .