מלוי אדמת גן ליד בית כנסת

השאלה: אם אפשר לקבל תשובה בדחיפות! - שטח בחצר בית הכנסת, הושחת לגמרי ע"י בנייה של שכן. האם אפשר לשפוך שם אדמה, לשם יישור השטח מחדש, מבלי לזרוע או לשתול שם דבר עד השנה הבאה? האם צריך ע"י גוי? תודה מראש על תשובתכם המהירה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | א' אדר תשפ"ב 23:34

בס"ד

שלום וברכה

זה מוגדר כהכנה לזריעה ואסור אפילו לזריעת שמינית (פ"א הי"ג, פ"ב הי"א ועוד) אפשר או למלא באדמה שאיננה לזריעה ובשנה הבאה להוריד ולשים אדמת גן, ובדוחק גדול אפשר למלא באדמה אבל יניחו על האדמה דשא סינטטי, ויש להניח את הדשא הסינטטי לפני התחלת העבודות כדי שידעו הכל שלא זורעים שם אלא מניחים דשא סינטטי.