מחקר קוטלי השבים בשמיטה

השאלה: שלום הנני עובד בחברה שעוסקת בפיתוח חומרים להגנה על צומח - בעיקר קוטלי עשבים. חלק מהניסויים נערכים במעבדה או בבתי-רשת. חלק קטן הנן ניסויי שדה באדמה חולית. מהות הניסוי הוא גידול עשבים ובחינת חומרים שונים והשפעתם על אותן עשבים. האם זה מותר? מהן המגבלות אם בכלל?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ה אב תשפ"א 11:26

שלום

1. אין לזרוע ולהצמיח בשמיטה , אלא רק במצע מנותק בתוך בית(או חממה שמקורה בציפות חומר מעל 50אחוז) , או בשטחים שנמכרו בהיתר מכירה והזריעה תיעשה ע"י גוי.

2. פעולות הריסוס למניעת צמיחה ואינה מטיבה עם גידולים אחרים אינה בעייתית בשמיטה.

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי