מה המעמד של עציץ נענע שנחשב מצע מנותק(בתוך הבית על צלחת פלסטיק על שולחן) מבחינת קדושת שביעית ואם אין האם יש עניין של תרומות ומעשרות

השאלה:

רציתי לוודא מה המעמד של עציץ נענע שנחשב מצע מנותק(בתוך הבית על צלחת פלסטיק על שולחן) מבחינת קדושת שביעית ואם אין האם יש עניין של תרומות ומעשרות תודה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ל' אב תשפ"א 14:38

שלום

אין בו קדושת שביעית

ויש להפריש תרו"מ בלא ברכה (יש לומר הנוסח המשולב : עוֹד תֵּשַׁע מֵאִיּוֹת בַּצַּד הַתַּחְתּוֹן שֶׁל מַה שֶׁבִּרְצוֹנִי לְתַקֵּן - הֲרֵי הֵן מַעֲשֵׂר שֵׁנִי, וְאִם צָרִיךְ לְהַפְרִישׁ מַעֲשַׂר עָנִי - הֲרֵי הֵן מַעֲשַׂר עָנִי.מַה שֶׁקָּבַעְתִּי לְמַעֲשֵׂר שֵׁנִי בְּתוֹסֶפֶת רֶבַע מֵעֶרְכּוֹ - הֲרֵי הוּא מְחֻלָּל, כָּל דַּרְגַּת חִיּוּב עַל פְּרוּטָה וְרֶבַע בְּנִפְרָד, בַּמַּטְבֵּעַ הַמְּיֹעֶדֶת לְכָךְ, בִּשְׁבִילִי.....)

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי