מה דין נטיעת עצי תבלין כלואיזה, לבנדר, רוזמרין, אחרי טו באב לפני שמיטה?

השאלה:

שלום. מה דין נטיעת עצי תבלין כלואיזה, לבנדר, רוזמרין, אחרי טו באב לפני שמיטה? [ איני בקיא בנושא אך השאלה היא האם חשיבי כעצי סרק לענין זה, שמקילים בהם? כיון שאני רואה שגם לעניין ערלה מקילים בהם? או שמא יש להחמיר משום שתי הספיקות הנ"ל?] תודה.

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ה אב תשפ"א 11:28

שלום

 כל שאין בו דיני ערלה דינו כעצי סרק ומותר לנטוע עד טו באלול. ואם הוא בגוש אדמה מותר עד ערב ראש השנה.

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי