מה דין יין שביעית ששכח לבערו בער"פ ונזכר בחול המועד וביערו אז?

השאלה:

מה דין יין שביעית ששכח לבערו בער"פ ונזכר בחול המועד וביערו אז?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ב' אייר תשע"ו 9:42

בס"ד

שלום

זמן ביעור ביין הוא בפסח יש שנקטו תחילת פסח ויש שאמרו סוף פסח. נראה למעשה אם לא ביער בערב פסח אפשר לסמוך על הדעה שזמן ביעור הוא סוף פסח ואם כן שכאשר ביערת בפסח קיימת מצוות ביעור. (ולדעת הרבא"ד הביעור הוא תהליך מתחילת פסח ועד סופו).

כמו כן אם מדובר ביין אוצר בית דין יש דעות שאינו חייב כלל בביעור ולכן היין מותר.

כמו כן אם נשארה בידך כמות קטנה פחות ממזון שלוש סעודות לנפש, הרי כמות זו כלל לא חייב בביעור והוא מותר.