מה דין אדניות המונחות על הקרקע בכניסה לבנניין מגורים (בחוץ)?

השאלה:

שלום לרבנים מה דין אדניות המונחות על הקרקע בכניסה לבניין מגורים (בחוץ)? האם נוהג בהם דין שמיטה? (למשל האם יהיה אפשר להחליף פרחים באביב?) מה התנאים כדי שלא יחול דיני שמיטה על אדניות?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ט תמוז תשפ"א 9:52

שלום

אדנית אפילו שאינה נקובה הנמצאת במקום לא מקורה חלים עליו דיני שמיטה ואין לשתול בו פרחים בשמיטה. ניתן לשתול קודם השמיטה מיני פרחים רב שנתיים כך שהמראה יהיה נאה כל השנה .

גם אדנית לא גדולה שניתן להזיזה ולא נקובה הנמצאת במקום מקורה, לכתחילה אין לשתול בתוכה בשמיטה. וכל היתר שניתן במקרה זה הוא רק בשעת הצורך דהינו לחקלאים שזו פרנסתם.

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי