מדוע מחיר פירות אוצר בית דין עולה ויורד

השאלה:

בס"ד שלומות לרב לאור התשובה שענית התשלום הינו עבור שכר הטרחה והעבודה שני שאלות 1. כיצד יתכן שמחירי פרות אוצר הארץ זהים ברובם למחירי פרות היתר מכירה , והרי שכר הטרחה אמור להיות נמוך יותר 2. מדוע כשיש ירידה או עלי-ה עונתית במחירי הפרות , גם מחירי פרות אוצר הארץ עולים או יורדים , ואם מחירי הפרות מבטאים שכר טרתה מדוע תנודה חריפה במחירי פרות אוצר הארץ

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ו' תשרי תשפ"ב 10:42

שלום

1. בפיקוח על גידול פירות שביעית יש יותר טרחה  (עבודות בשינוי, יש מפחים שמגיע להם שכר בנוסף לחקלאים ועוד) ולכן יכול להיות שבס"ה אין כמעט הבדל במחיר.

2. השכר לשליח בית הדין הוא שכר שנקבע מראש, ועל בית הדין לשלם לו , ועל מנת שיהיה לבית הדין כסף לשלם הוא גובה זאת מן הצרכנים.  אך אם יבקש מחיר קבוע ובשווקים יהיה המחיר זול יותר, הצרכנים לדאבוננו לא ממושמעים ולא ייצרכו את התוצרת , ולכן ע"מ שהציבור ירכוש את התוצרת יש להשוות מעט את  העליוןת למחיר השווקים ,לכן המחיר משתנה .

אך בכל מקרה החקלאי שליח בית הדין לא מרוויח אלא מקבל את השכר שנקבע מראש.

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי