"ללא חשש טבל ושביעית"

השאלה:

1. מה פירוש?
אני משתדלת לאכול אוצר בית דין. האם מותר לי לאכול דברים שכתוב עליהם כך?

2. האם אפשרי להתמיד ב’אוצר בית דין’, האם לפי פסיקת הרב אליהו שליט"א מותר לאכול יבול חו"ל?

3. בחבילת שקדים שקנינו מצאנו המון שקדים אכולים. האם מותר לאכול את אלו שאינם אכולים, האם מותר להוציא את החלק האכול ולאכול את שאר השקד?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

1. הפרוש ,ללא חשש טבל ושביעית" הוא במספר אופנים, יתכן שהוא מששית, יתכן שהוא חו"ל, ויתכן שהוא גידול נכרים, בכל אופן איננו אוצר בית דין.

2. לפי פסיקת הגר"מ אליהו שליט"א יש לאכול "אוצר הארץ" וכשאין בארץ אפשר לייבא מחו"ל.

3. אפשר לאחר בדיקה טובה.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי