כמה יין מותר לי להכין, לצריכה ביתית מכרם הפקר בשנת שמיטה? האם צריך ביעור? מתי?

השאלה:

כמה יין מותר לי להכין, לצריכה ביתית מכרם הפקר בשנת שמיטה? האם צריך ביעור? מתי?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ז אב תשפ"ב 9:54

שלום

 לשון המשנה שיכול להכין 'עשרה כדי יין'.

ונראה שהכוונה לכמות צריכה משפחתית לשנה הקרובה עד לזמן הביעור (שהוא פסח תשפ"ג).

וכמובן אם ישאר לך כמות מרובה הערב פפסח תשפ"ג יש לבערו. 

הרחבה של דיני ביעור ראה בקישור הבא הלכות ביעור


בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי

toraland whatsapp