כבישת זיתי שביעית

השאלה:

לכב' הרב שלום וברכה, רציתי לשאול האם מותר למסוק זיתים על עץ בביתי והאם הפירות קדושים בקדושת שביעית? האם ניתן להכין מהם זיתים כבושים? וכן במידה והם בקדושת שביעית אך מותר לכבוש אותם, כיצד מטפלים בגלעינים. תודה רבה! טל

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ה' אב תשע"ה 12:05

מותר למסוק את הזיתים כמות שהיא צורך ביתי. הפירות הם קדושים בקדושת שביעית. ומותר לכבוש אותם שהרי זו דרך אכילתם. הגלעינים אינם קדושים בקדושת שביעת הואיל בהם היום שימוש כלל, הם אינם ראויים לאכילה ואין דרך לתת אותם אף לבהמה , ולכן אם לא נשאר עליהם מבשר הפרי מותר להשליכם.

יש לזכור זמן הביעור של הזיתים הוא חג השבועות תשע"ו, ולכן יש להקפיד לאכול אותם עד אז והנותר יהיה צורך להפקיר.