יין שמיטה בשנת תשע"ג שהתגלגל לחוץ לארץ

השאלה:

שלום הרב

קיבלתי מקרוב משפחה שבא להתארח אצלינו (בחוץ לארץ) מספר בקבוקי יין אדום יבש לא מבושלים מיקב בוטיק.

לאור הכתוב על הבקבוקים הם שהו בארגזי עץ לתקפות 12 או 15 חודשים.
להערכתי גם קרוב משפחתי קיבל אותם מתנה מהחברה בא הוא עובד, ולא היה מודע לכך שהם של שמיטה.

שאלותי:
1. כיצד יש לנהוג ביינות אלו, (האם יש לבצע ביעור, אם כן כיצד , האם ניתן להשתמש בהם בחו"ל או שיש להחזירם לארץ,
2. כיצד צריך לנהוג קרוב משפחתי בבקבוקים שיש לו בביתו משנת השמיטה)
3.האם יש בעיה כלשהיא לעשות עליהם קידוש

תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

אם היין הוא משנת השמיטה צריך שיהא עליו כיתובית שהוא משנת שמיטה. כשלא כתוב שהוא משנת שמיטה אין לחוש לו.
בכל אופן, אם כתוב שהוא משנת שמיטה יש לשתות אותו בקדושת שביעית. לגבי ביעור רוב הסיכויים שהוא בוער בארץ בזמנו (תשס"ט) וממילא לא חל עליו חיוב חדש של ביעור. אבל מי שרוצה יכול לבער כעת (כדין אנוס) בפני ג'.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי