יין של אוצר בית דין

השאלה: הודעה: אבקש לדעת אודות יין אוצר בית דין של פסגות (או אולי יש לכם יקב אחר עם אוצר בי"ד) א. אם משגיחים ומקפידים על כך שכל העובדים בעשיית היין - מתחילת הסחיטה ועד הביקבוק - הם יהודים שומרי תורה ומצוות, וללא שום מגע גוי או מחלל שבת וכו'. ב. מה בקשר לטרטר יין, אם ומהיכן לוקחים זאת. והאם היין הוא 'טבעי' 100%, או עם אבקות ותמציות שונות. ג. האם המחיר שנקבע על היין אין בו שום מרכיבים של 'סחורה', אלא הוצאות בלבד. ניסיתי לבדוק אודות היין ופעולות השגחת בית הדין על כך - דרך האתר, ולא מצאתי כלום, על כן באתי בשאלות אלו. תודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | א' אלול תשפ"ב 16:22

בס"ד

שלום וברכה

א. הפועלים יהודים שומרי שבת.

ב. טרטר בהשגחת העדה החרדית. כל מה שיוסיפו הוא בהשגחה הנ"ל. יש משגיח צמוד שבודק שאין ערבוב יינות ביקב.

ג. המגדלים כולם יראי שמים, עבדו על פי הנחיות אוצר בית דין. המחיר של היין לחקלאים נקבע על פי בית דין. היקב קיבל שכר עבודה פחות מכל שנה אבל זה לא שייך לסחורה האסורה.