יין מאוצר בית דין

השאלה:

שכחתי לעשות הפקר על יין של אוצר ב"ד, ויש בהם 4.5 ליטר יין ועוד 2 ליטר מיץ ענבים (כך שיש להסתפק אם יש בזה כדי שלש סעודות, מה הדין?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'

הכמות המוזכרת בשאלה היא מעבר לג' סעודות (אלא א"כ יש הרבה בני בית). ועל כן יש לעשות הפקר כעת ולסמוך על הדעות המקילות שאפשר לעשות ביעור גם לאחר הזמן אם הדבר קרה בשוגג (שכחה) או אונס. אמנם יש חולקים ואוסרים ביעור כזה, אבל מכיוון שהביעור הוא מדרבנן (לפי חלק מהראשונים) ואיסור שתייתו הוא קנס (לפי חלק מהראשונים), על כן אפשר להקל בו לאדם ששכח.