טיפול בפירות שביעית שנפלו לארץ

השאלה:

יש בחצרי עצי פרי וחלק מהפרות נפלו על הארץ, האם עלי לאספם ולטפל בהם כפסולת של שביעית או שאפשר להתעלם?
מה בנוגע לפירות שביעית שנפלו על הדשא ועלי לפנותם לצורך כסוח, האם אפשר רק להזיזם לצד או כוון שנטלתי אותם עלי לטפל בהם כבפסולת שביעית?

אני הולך על פי פסיקותיו של הרב עובדיה יוסף, ואם אפשר נא לכתוב את דעתו.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'

אינני יודע את פסיקתו בשאלה זו, אולם ההלכה היא שקדושת שביעית איננה קדושה עצמית אלא שאין לזלזל בהם ואין להפסידם אבל אין בהם קדושה עצמית כדברי קדושה (סידור, חומש, ס"ת). ועל כן אפשר להתעלם מהם לאחר שנפלו, שהרי אין אדם עושה בהם מעשה בזיון, אם נפלו וצריך להזיזם הצידה אפשר להזיזם הצידה ולהניחם שם שירקבו אבל אין לכסח עליהם שהרי בכך אתה מפסיד בידים.