חשש ספיחין באוכל ליונים

השאלה:

אני קיבלתי אוכל ליונים שקנו אותו בשנת שמיטה כחודש אחרי פסח. על אריזה לא רשום שום דבר שמראה על כשרות של אריזה. לפי מה שרשום על אריזה, מכילה תערובת חיטה , דורה אדומה, אורז, כופתיות יונים, חריע , חירס דוחן צהוב.
האם אפשר להשתמש בזה או יש בזה בעית ספחים?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

לפי השאלה נראה שאפשר להתיר ממספר סיבות:
א. רוב מאכלי מספוא הם יבוא. ב. בתאריך המצויין שקנו (חודש אחר פסח) עדיין אין חיטה של שביעית, בד"כ זאת חיטה של שישית. ושאר הדברים רובם הם ייבוא, וכמו כן, אם יש גידולי דוחן ודורה בארץ רובם אצל נכרים. ומכיוון שיש גם הרבה יהודים שעשו היתר מכירה. על כן נראה בצרוף כל הספקות הנ"ל שאפשר להשתמש במאכלים אלו ליונים.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי