חשש לשמיטה וקדושת שביעית בתכשירים

השאלה:

האם יש בעיה להשתמש במוצרים קוסמטיים העשויים מצמחים (מדובר על תכשירים טבעיים לחלוטין), כגון: שמפו רוזמרין, כיוון שאולי לא נשמרה שמיטה בשדה בו גדלים הצמחים, האם יש חשש במקרה זה מקדושת שביעית?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

פירות שביעית אין לעשות בהם מוצרי קוסמטיקה. ועל כן אם יש מוצרים כאלו המיוצרים בארץ יש להקפיד שאין בהם צמחים מקדושת שביעית. רוזמרין יש בו קדושת שביעית ואין להשתמש בו לשמפו. אולם אני לא יודע על שפמו שמשתמש במוצרים טבעיים לגמרי.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי