חסלט אוצר הארץ

השאלה: קיבל משלוח של חסלט עם חותמות של אוצר הארץ על חלק מופיע י"נ - האם זה אומר יבול נוכרי? וכן מה בנוגע לגבול עולי מצרים ע'פ גרש'ז? מה דינם? יש בהם קדושה כלשהם?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ד תשרי תשפ"ב 13:13

בס"ד

שלום וברכה

יש שם כנראה שקיות של הרב אפרתי וזה אמנם יבול נכרים. שטחים שרשומים בטאבו נכרי, אבל כל השנים הם מושכרים ליהודים ומתפרנסים מהם, ובשביעית חוזר לנכרי וכל העבודות של נכרים,  אבל הפקוח וההדרכה של יהודים. כך שאפשר לאכול ירקות אלו ללא חשש. ולנוהגים קדוש"ש בשל נכרים צריכים לשמור קדוש"ש בירקות אלו.

עולי מצרים בערבה מערבית הם בשטח של עולי מצרים, ואין בהם ספיחים כלל, והם גם ברובם בחממות, וכמו כן נעשה שם גם היתר מכירה, כך שאין צורך לשמור בהם קדושת שביעית הן בגלל המחלוקת האם יש קדושת שביעית בשל נכרים והן בגלל דעת פאה"ש שבחממה מותר לעבוד. כמו כן שעשו שם היתר מכירה שהוא מהודר יותר בגלל שאלת הלא תחנם בעולי מצרים. על כן גם בהם אין חובת קדושת שביעית, אבל מי שרוצה יכול להחמיר בקדושת שביעית.