חליטת רוזמרין לרפואה

השאלה: שלום וברכה. יש לי שיח של רוזמרין בחצר. לפי החוברת שלכם ראיתי שהוא קדוש בקדושת שביעית ואין בו איסור ספיחין. האם מותר להכין בו חליטה לצורך רפואה? וחליטה לצורך שתיה ורפואה? (חלק וחלק) תודה רבה! נתנאל רדלר

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ד סיון תשע"ה 11:27

שלום

הרוזמרין הוא  תבלין הנותן טעם במאכלים. ולכן יש בו קדושת שביעית וכבר נפסק ברמב"ם (הלכות שמיטה ויובל פרק ה הלכה יא) "כלל גדול אמרו בפירות שביעית, כל שהוא מיוחד למאכל אדם כגון חיטים תאנים וענבים וכיוצא בהן אין עושין ממנו מלוגמא או רטייה וכיוצא בו אפילו לאדם שנאמר לכם לאכלה כל שהוא מיוחד לכם יהיה לאכלה ולא לרפואה". לכן אם החליטהשל הרוזמרין היא שימוש רק לרפואה אף ששותה את הנוזל אסור לעשות כן (עיין שבת הארץ פ"ה הלכה יא אות א). אך אם החליטה של הלואיזה היא שימוש שיש ששותים כן להנאתם (כפי שיש הרבה טעמים לתה) אזי אף כוונתך לרפואה הואיל שדרך לשתות כך להנאה יהיה הדבר מותר.