זריעת ששית

השאלה: שלום רב באיזה אופן מותר לאכול בשמיטה ירקות? האם זריעה לפני השמיטה מועילה? וצריך שזה ינבט/שהפרי יצא לפני השמיטה? הדבר נכון גם לירקות הגדלים לגמרי בשמיטה, רק שהצמח שלהם היה קיים לפני השמיטה? תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ט' אב תשפ"א 22:25

בס"ד

שלום וברכה

א. כל ירק שהתחיל לצמוח בששית, אפילו בלא פרי אלא זרע שנקלט בששית כבר פוטר מספיחים, ולכן ראוי לזרוע לפחות שבועיים לפני ר"ה שאז אין ספיחים ובודאי שיש קליטה של הזרע בקרקע. (אם יש פטור אחר מספיחים אפשר לזרוע עד ג' ימים לפני ראש השנה).