התנאים הנדרשים לכיסוח דשא בשמיטה

השאלה:

מה התנאים הנדרשים לכיסוח דשא בגינה פרטית תודה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ג אייר תשע"ה 11:13

שלום

כיסוח דשא כדי להגביר צמיחה והשלמת קרחות הינה מלאכה האסורה בשמיטה.

אך אם הדשא מלא  והכיסוח הינו רק לתת לו צורה נאה  מותר לעשות זאת בשמיטה.

להלן הנחיות מתוך מדריך שמיטה לגן הנוי (הנמצא בם באתר המכון לחץ כאן)

כיסוח הדשא:

1. דשא מלא וללא קרחות יש לכסח כרגיל. יש להקפיד שלא לאחר בכיסוח, כדי שהכיסוח לא יגרום ל"מכת שמש" ולהצהבת הדשא שבעקבותיה יגרם צימוח מחודש.

2. כיסוח דשא צעיר הגורם להתפשטות הדשא אסור. במקרה שעלול להיגרם נזק ניכר אפשר להקל.

3. חיתוך קצוות (קנטים) מותר כיון שמטרתו שמירת הצורה הקיימת בלבד ולא הצמחה, ועדיף לעשות זאת באמצעות ריסוס.