השקית גינה שיש בה מינים שונים

השאלה: בוקר טוב בחצר ביתי יש גינה קטנה: עץ סרק, ערוגת פרחים וכמה עציצים. איך אדע כמה להשקות בשנת השמיטה, גם מבחינת כמות מים וגם מבחינת תדירות? יודגש: גם בשנה רגילה אני משקה "לפי הרגש", ואין לי שום מושג כמה להשקות ואם מה שאני עושה הוא יותר מדי או פחות מדי. תודה עמית שטרן

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"ב אלול תשפ"א 10:15

שלום

מלאכת ההשקיה היא מלאכה קלה שהותרה בשביעית .

כפסק רמב"ם הלכות שמיטה ויובל פרק א הלכה י
'ומפני מה התירו כל אלה, שאם לא ישקה תעשה הארץ מלחה וימות כל עץ שבה, והואיל ואיסור הדברים האלו וכיוצא בהם מדבריהם לא גזרו על אלו שאין אסור מן התורה אלא אותן שני אבות ושתי תולדות שלהם כמו שביארנו'.

הראשונים נתנו שתי טעמים או מטעם שבלי  ההשקיה יהיה הפסד או משום שהיא עבודה תדירית ולא נחשבת מלאכה.

אכן בחזו"א נקט שיש לצמצם בכמויות דהיינו או בכמות ההשקיה הקבועה או בתדירות זמני ההשקיה

אך לדעת הגר"ש ישראלי ועוד מותר להשקות כרגיל.

מ"מ אין אנו רגלים להשקות בכמות מדוייקת בכל השנים, ולכן אף בשנת השמיטה ניתן להשקות כרגיל  או להפחית למעט קצת משנים אחרות. איך צורך בדקדוק מיוחד

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי