השקייה ודשון בעציצים

השאלה: אנחנו נוהגים להשקות את העציצים שלנו בשאריות מהמטבח, כגון: מים שהשרינו בהם גרגרי חומוס, או שאריות של תה/קפה. המטרה היא גם לחסוך פסולת וגם לדשן בלי כימיקלים. האם מותר לעשות זאת בשמיטה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ב אלול תשפ"א 9:24

בס"ד

שלום וברכה

לא פרטתם אם העציצים בבית או לא. בכו"א בבית אין כל בעיה והכל מותר.

אם העציצים בחוץ (מרפסת גינה וכדו')  הדין כדלהלן:

א. אם הצמח צריך את ההשקייה ואת הדישון אין בעיה כלל, כיוון שכל דבר שהוא לצורך חיי הצמח אין איסור בשביעית.

ב. אם הצמח צריך השקייה אבל לא צריך דישון ואתם משקים במים שיש בהם דשן זו פעולה אחת של הצלה והבראה ביחד וגם היא הותרה בגלל המים שעיקרם להציל ולחיות את הצמח.

ג. אם הצמח לא צריך השקייה ולא דישון אין להשקות.

כתיבה וחתימה טובה