השלב הקובע בצמחי תה לעניין קדושת שביעית

השאלה: מהו השלב הקובע בגידול בצמחי תה לענין קדושת שביעית? עד מתי יש לנהוג בקדושת שביעית בצמחים אלו?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"ז כסלו תשע"ו 9:07

שלום

צמחים חד עונתיים אם נבטו בשמיטה הרי הם אסורים באיסור ספיחין , ומחנוכה ואילך יהיו מותרים (הואיל וכבר קיימים ממין זה גידולים שנשתלו בשמינית).

אם מדובר בצמחים רב עונתיים שדינם כעצים . הואיל ואין להם פרי ואנו משתמשים בעלים, ואין ניתן להבחין בין עלים שצומחים בשמיטה ובין עלים שצומחים לאחר בשמיטה, וכן אין כאן אכילה אלא רק שימוש בטעם, אנו נוקטים הלכה למעשה,  שכל הנלקט בשמיטה יש בו קדושת שביעית וכל שנלקט לאחר השמיטה אין בו קדושת שביעית.