העתקת עץ בשמיטה

השאלה:

במסגרת בניה בחצר היה לנו צורך לפנות שטח של גינה ועליה צמחיה.
א. כתוצאה מכך נעקרו צמחים.
ב. את אחד העצים- שנעקר עם גוש (דקל- המשמש ללולבים) העברנו למקום אחר בגינה. לאחר מעשה נזכרנו שאולי לא טוב עשינו בגלל שנת השמיטה.
ג. יש לציין שאת עיקר העבודה עשה הטרקטור הנהוג בידי גוי. אנחנו "רק" עזרנו ע"י תמיכה בעץ והשקיה.

מה לעשות עכשיו?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

אמנם לא טוב המעשה של העברה בשביעית, אולם מכיוון שהשאלה היא כבר לאחר מעשה, אפשר לצרף מספר דעות שבהעברה של שתיל עם אדמה אין חובת עקירה. ועל כן אפשר להניח את העץ במקום ולהשתמש בלולב שלו.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי