הכנת ריבת אתרוגים מאתרוגי שמיטה

השאלה:

לכבוד הרב, האם מותר להכין ריבת אתרוגים מאתרוגים קדושת שביעית? רוב האתרוגים הם קדושת שביעית, אחד לא האם מותר לבשל אותם יחד? ומה עושים עם המים שהתבשלו בם? אני מוציאה את הגרעינים, להתייחס להם כקדושת שביעית? תודה !

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ט"ז חשון תשע"ו 16:48

מותר להכין ריהת אתרוגים משום שזו דרך המקובלת לאכול אותם. כמו כן מותר להוסיף גם את שאינו בקדושת שביעית אך הואיל והתבשל יחד עם הקדושים בקדושת שביעית חלים עליו ג"כ דיני שביעית (הטעם עובר ביניהם). המים אם לא ראויים לשתיה מותר לשפוך אותם. הגרעינים אינם ראויים לאכילה מותר לזרוק אותם אך משום שמא ראויים למאכל בהמה עדיף להניח אותם תחילה בשקית ואז להשליך אותם .