הכנת יין בשמיטה

השאלה:

יש לי כמה שיחי ענבים בגינה והם מניבים הרבה פרי. ברצוני להכין מהם יין לשימוש ביתי. על אילו דברים עלי להקפיד?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

הכמות שאתה יכול לאסוף היא כמות של כ-80 קילו בלבד, כדי שתוכל לייצר כמות בייתית של ענבים. אינך יכול לאסוף לאחרים, אלא אך ורק למשפחתך, אפשר לכמות שנתית (כ-60 בקבוק).

הקטיף צריך להעשות בצורה לא מקצועית, דהיינו בידים וכדו', וכמו כן יש להקפיד על השאריות שיש בהם קדושת שביעית. גם השתיה צריכה להעשות בקדושת שביעית.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי