הכנסת מהחצר לבית והוצאת עציצים מהבית לחצר בשמיטה

השאלה: שלום! בעניין השמיטה: האם יש בעיה בגידול עציצים במצע מנותק במרפסת מקורה, שצד אחד שלה פתוח החוצה וסגור רק ע"י מעקה? האם יש בעיה להכניס ולהוציא עציצים ממרפסת שאינה מקורה הביתה ולהיפך?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | כ"א אלול תשפ"א 9:37

שלום

1. עציץ לא נקוב הגדל במרפסת מקורה ויש לה דפנות לפחות עשרה טפחים נחשבת בית (מעקקה סורג נחשב מחיצה(כדין לבוד) ומותר לטפל בעציץ כבכל שנה רק ראוי לא לזרוע ולא לשתול בשנת השמיטה .

2. להכניס עציץ הבית אין בכך בעיה שהרי רק גורע ממעמדו.שהרי בשטח פתוח ועכשיו בתוך בית

3. הוצאת עציץ החוצה אפילו שאינה נקובה יש בכך פעולה לתועלת והצמחת הגידול  (אברויי אילנא) והיא אסורה בשמיטה.

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי