החמצת קרקע עבור אוכמניות בשמיטה

השאלה: שלום, יש לי שלושה שיחי אוכמניות, מבקשת לדעת האם מותר לתת להם גופרית בשנת שמיטה? כידוע, אוכמניות צריכות לגדול בקרקע חומצית ולכן יש לתת להם גופרית 3 פעמים בשנה. לא יודעת אם אמור להגרם נזק לשיחים אם לא יקבלו את הגופרית. שאלה נוספת, אם עץ פרי ששנתו הרביעית תהיה בשנת שמיטה, האם מותר לאכול את פירותיו בשנת שמיטה ולקיים מצוות נטע רבעי? תודה רבה

התשובה

אגרונום יהודה הלר | י"ז תמוז תשפ"א 11:54

שלום וברכה,

במידה והאוכמניות בקרקע, כדאי לעבוד עם אמון גופרתי לפני השמיטה. לחילופין ניתן לדשן בתמיסה חומצית דרך מחשב ההשקיה, בתנאי שממלאים את מיכל הדשן לפני השמיטה ולא ממלאים אותות אם נגמר. בהתאם לפתרונות לעיל, בדר"כ לא צפוי נזק ממשי לצמחים, אם בכל זאת נתקלים בנזק במהלך השמיטה יהיה מותר לדשן ולהחמיץ ועדיף באמצעות מדשנת במערכת ההשקיה.

לגבי עץ שהוא נטע רבעי בשמיטה- מצוה כפולה לאוכלו בשמיטה לאחר חילול נטע רבעי. היות והפירות הפקר יש לשים שלט שיודיע לקוטפים שצריך לחלל את הפרי.

ברכה ובצלחה