הוצאת עשבים שוטים בגינה

השאלה: יש לי בגינה עשבים שוטים, האם מותר לי להוציא אותם בשימוש בחרמש חשמלי / להוציא בידיים / מזמרה? מה העדיף? האם מותר לי לגרוף את השטח עם מגרפת עלים כדי לאסוף את כל מה שכבר יבש לערימה כדי שהגינה תיראה יפה ולא כמו ג'ונגל?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | ט"ו סיון תשע"ה 9:40

שלום

הוצאת עשבים לצורך ניקוי הגינה או משום חשש למסתור למזיקים, יש לבצע ע"י תשילתם מעל פני הקרקע ולא להוצאתם עם השורשים לכן ניתן הדבר להיעשות ע"י מזמרה או חרמש חשמלי.

כמו כן מותר לטאטא את העלים בעזרת מגרפת עלים, שכל עניינה הוא ניקיון ולא תיקון הקרקע לצורך זריעה. הרחבה בנושא "טיפול בעשביה בשמיטה" ניתן למצוא באתר המכון לחץ כאן