הדליית עגבניות ומלפפונים

השאלה: שלום, א. יש לי בגינה מלפפונים ואגבניות שנשתלו כחודש לפני השמיטה, בדרך כלל בירקות אלו מבצעים הדליה על מנת שהצמח יגדל יותר ירקות, האם יש היתר לעשות כך בשמיטה? תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ח אלול תשפ"א 11:21

בס"ד

שלום וברכה

בלא הדליה הצמח יתמוטט והעגבניות או המלפפונים לא יגדלו כדרכם, וכן אפשר לעשות זאת ובייחוד אם זה בחממה שהיא בית (לדעת פאת השלחן אין בו איסורי שביעית). בפעולה שיש בה אוקמי וגם אברויי, כבר פסק במעדני ארץ להקל. לכן אפשר להדלות בחממה.