האם לימון ומישמש הנקטף בסיוון תשע"ה קדוש בקדושת שביעית

השאלה: יש לי בחצר עצי פרי , לימון ומשמש. מה דין תרומות ומעשרות לפירות שנקטפו עכשיו? האם הם פטורים ממעשרות כמו כל מוצרי שמיטה או שלעצים רק בשנה הבאה יהיה דין שמיטה

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י' סיון תשע"ה 9:36

שלום

כל פרי שחנט לאחר א' תשרי תשע"ה יש בו קדושת שביעית, יש להפקירו ואין בהם חיוב תרומות ומעשרות.

לכן המישמש ודאי חנט לאחר א' תשרי תשע"ה הוא קדוש בקדושת שביעית ואין צורך להפריש ממנו תרומות ומעשרות.

לגבי הלימון יתכן שיש על העץ פירות משנה שעברה לכן יש לבדוק שהלימונים שעל העץ הינם חנטו לאחר א' תשרי תשע"ה. אם אינך יודע או שיש על העץ תערובת ואינך יכול לזהות מי שייך לשנה השישית ומי שייך לשנה השביעית, ניתן לייחס את הפירות כתערובת טבעית (ע"פ פסקו של הגר"ש ישראלי) טול מין הפירות שיעור הנצרך לתרומות ומעשרות יש לומר את נוסח  ההפרשה בלא ברכה.