דילול רימון

השאלה: שלום רב, בגינה שלנו יש עץ רימון ענק המוציא פירות רבים. מאות. אין לנו צורך בכל כך הרבה ואני מאמינה שהכמות תבוא על חשבון האיכות. ובנוסף המשקל מכביד על הענפים (חוששת שישברו וגם הם יורדים למטה וחוסמים את המעבר מתחת לעץ, איפה ששביל הגישה לבית) האם מותר לדלל את פירות העץ השנה? תודה רבה, טובה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ז סיון תשפ"ב 16:18

בס"ד

שלום וברכה

כל מקום שיש חשש שמא העץ ישבר או יחסם השביל, אפשר לעשות דילול או לפני שהפרי חונט או מיד לאחר שהרימון כבר ראוי לאכילה (אפילו בדוחק).

אבל לגבי מי שרוצה לעשות דילול כדי  להגדיל את הפירות כאן נראה שלא ראוי לעשות דילול, כיוון שזו פעולה רק לטובת הפירות ולדעת הרב קוק זצ"ל הדבר אסור.