גידול לולבים

השאלה: שלום מדבר הראל כהן ממבואות יריחו. בע''ה אני רוצה להקים מטע לולבים(המטע רק ללולבים) בבקעה עוד שנה + ויש לי כמה שאלות. 1.האם שייך בלולבים דין עורלה? 2.האם יש חשש הרכבה או בעייה שצריך לבדוק בזן דרי ללולבים לפני שאני קונה את החוטרים? 3.האם אפשר לעבוד במטע הזה בשמיטה? לפי מה שבררתי יש קיוץ והורדת אשכולות. 4.האם יש עוד דברים שצריך לשים אליהם לב בגידול הזה בכשרות הלולבים או בגידול העצים? תודה רבהת

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י"א אלול תשפ"א 18:52

אין איסור ערלה בלולבים

אין חשש הרכבה

בשמיטה מותר רק לקיים את העצים, דהיינו להשקות במינון ההכרחי.

אין לבצע עבודות נוספות בשמיטה אלא אם מדובר במניעת נזק משמעותי

בהצלחה

מוטי שומרון