גזם גרוס

השאלה:

שלום לרב, מקובל היום לפזר גזם גרוס בגינות. האם פעולה זו יש בה תועלת להעשרת האדמה? האם יש לאסור זאת בשביעית? ומה לגבי פעולה חיצונית כגון פריסת יריעת נילון לשמירת לחות הקרקע בשביעית? תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ח אלול תשפ"א 12:51

בס"ד

שלום וברכה

גריסת הגזם איננו פעולה מצמיחה היא באה לחסוך לחקלאי הוצאת גזם והעברתו, ובכך הם עושים זאת על גבי הקרקע עצמה. הניילון לא שומר על לחות הקרקע, אבל אפילו אם היה שומר אין כאן כל איסור שהרי מותר להשקות ק"ו שמותר לשמר את לחות המים אם זה נצרך.

כתיבה וחתימה טובה