גדר בשביעית

השאלה: בס"ד אנו לקאת סיום שיפוץ ביתנו. במהלך השיפוץ הקבלן פתח פתח של מספר מטרים בגדר החיה של הבית לכיוון הרחוב כדי שיוכל לפנות פסולת בנייןם במהלך השיפוץ ישירות לתוך מכולה. למעשה הקבלן קיפל את הגדר החיה לצד ימין כך שנוצר הפתח המבוקש. עם סיום השיפוץ, האם מותר להחזיר את הגדר החיה למקומה ולחברה לגדר המתכת שהיא הייתה קשורה אליה כל השנים או שיש בזה כדי להיטב את גידול הגדר חיה וזה אסור ? בברכה, יעקב

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ד' אדר ב תשפ"ב 23:56

בס"ד

שלום וברכה

לא הבינותי כל כך את השאלה.  מותר לעשות גדר בין חצרו של אדם לרה"ר, ואפילו יכולים לחפור בורות להכניס שם עמודים לגדר, ובלבד שהשטח לא יתכסה בעפר הבורות אלא יעמידו את העפר במקום אחד. (רמב"ם שמיטה ויובל פ,ב הי"ג - הי"ד). אבל אסורה זריעה ונטיעה חדשה כדי להשלים את הגדר.