בקניית פרחים / עציצים בשנה אחר שמיטה, האם יש חשש המצריך להימנע מלקנות

השאלה:

בקניית פרחים / עציצים בשנה אחר שמיטה, עד מתי צריך לבקש תעודת כשרות? האם ניתן לקנות בחנות שתוקף התעודה שלה הוא עד טו חשוון תשפ''ג, לאחר תאריך זה? האם יש חשש המצריך להימנע מלקנות?

התשובה

רבני מכון התורה והארץ | י"א כסלו תשפ"ג 9:36

שלום

 אינני יודע מה כתוב בתעודה שנמצאת בחנות . בדרך כלל המגדלים עצמם שעשו היתר מכירה קיבלו תעודה מטעם הרבנות הראשית לישראל ומותר להם לשווק את התוצרת שלהם.

אם בהחנות מראה תעודה של המגדל ואתה בטוח שעציצים הם מאותה משתלה אזי אפשר  לקנות.

בכל מקרה כיום בחודש כסליו תשפ"ג ניתן לקנות בכל משתלה סוגי שתילים הבאים:

1. צמחים עונתיים חד שנתיים המגיעים בגביעים קטנים(גביעי אשל) ניתן לקנות כבר מ-ט"ו חשוון תשפ"ג, משום ששתילים בגדלים אלו ודאי הנביטו לאחר ראש השנה .

2. צמחים רב עונתיים הבאים במיכלים בגדלים של בין ליטר לשלוש ליטר יהיה ניתן לקנות מחנוכה ואילך (גדלים אלו הנביטו לאחר ראש השנה) אך יותר גדולים יש לחשוש שנעשו בשמיטה.

3. עצי פרי צריך פיקוח שלא נשתלו בשמיטה

רשימת משתלות מפוקחות מטעם המכון ראה בקישור הבא  משתלות מפוקחות

בברכת התורה והארץ

אברהם סוחובולסקי